Чета мненията и си давам сметка, че повечето проблемни врати са предните. И си мисля, че лятото там най-често се отварят прозорците. Възможно ли е според вас от самото движение на стъклото уплътненията да се износват и оттам при първите снегове да прониква влага до механизмите, която впоследствие замръзва?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Замръзване на вратите
Collapse
X
-
!
Първоначално публикувано от NASЧета мненията и си давам сметка, че повечето проблемни врати са предните. И си мисля, че лятото там най-често се отварят прозорците. Възможно ли е според вас от самото движение на стъклото уплътненията да се износват и оттам при първите снегове да прониква влага до механизмите, която впоследствие замръзва?Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Първоначално публикувано от NASЧета мненията и си давам сметка, че повечето проблемни врати са предните. И си мисля, че лятото там най-често се отварят прозорците. Възможно ли е според вас от самото движение на стъклото уплътненията да се износват и оттам при първите снегове да прониква влага до механизмите, която впоследствие замръзва?На деу ланос с 4 ел. стъкла, без климатик (т.е. стъклата се ползват много интензивно) един път дори за вече почти 10 години не се е случвало да замръзнат механизми
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
WD40, момчета.Само тва спасява...хубаво окъпах колата една сутрин.И в ключалките, и на самите механизми от страни.От 1 седмица не ми е замръзвала нито една врата...а преди всеки ден се състезавах с централното да си влезна в колата сутрин....156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Здравейте, аз бях със същия проблем, замръзваше ми палеца за отключване (съответно и заключване) на щофьорскара врата. Доста се тормозих с влизания от багажника или да дебна секундата между отключването и заключването докато и аз не взех ВД40 и напръсках вратата отвъртре покрай лосчето за отваряне и покрай палеца и вече си свиркам цял месец
Дано съм бил полезен
Comment
-
Позната исрория.Аз една сутрин обикалях като котка 10 мин. около колата да я отворя.После още толкова да я затворя.Палците бяха измръзнали.ДУХАШ в ключалгата и се оправя работата!
Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех
Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04
Comment
-
При мен единия път така се получи, че я запалих и затворих вратата и О, ужас колата заключена и запалена и аз навъне, добре, че бях пуснал парното че след около 20-тина мин се поразмрази и си влязох ама беше голям шок
Comment
-
Първоначално публикувано от marrrto Покажи съобщениеаз обаче докато се усетя къф е номера записах 2-3 влизания през багажника
Айде наздраве за нашите капризни италианкиAlfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша
Comment
-
WD40 RULEZZZ! Иначе и според мен проблема е от уплътненията на прозорците. Та като стана дума за тях,някой да знае каде има и колко струват?_________________________
ALFA 146 1.9 JTD '00
http://www.youtube.com/watch?v=JIOdc0o0IOA
LANCIA DELTA II 1.6 mono '93
Comment
-
Първоначално публикувано от jivko841211 Покажи съобщениехора и аз сам така с мойта 145 само че при мене не са отключват и заключват ами седиат в някво никво положение и като драпна са отваря обаче елате после ме гледай как се обикаля да я заклуча че некои пат нестава а от началото и аз сам влизал през багажника
kakvo da parvq POOOOOMOOO666T
Преди всичко пиши на КИРИЛИЦА!Last edited by tonov; d.m.y г., 23:16.
Comment
-
Проблема със замръзващите уплатнения най-лесно и ефективно се решава със силиконов спреи за гумени уплатнения.Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
sigpic
http://vbox7.com/play:884c5234
http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded
Comment
-
Колеги , като стана въпрос за уплътнения по вратите ... от както съм взел Алфа-та , като карам над 60-70 км/ч започват адските шумове от към моята врата ... Не знам точно откъде се получава , интересното е че въздух не влиза , но има адския шум ... Ако карам над 100-120 тогава вече става наистина дразнещо ... Само СД-то ме спасява , но не е си работа така. Имали ли сте такъв проблем и някой знае ли на какво се дължи ? И съответно как да се предотврати ?Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце...
Comment
Comment